Óriás – koprodukcióban

A vég nélkül zabáló, falánk óriás mindent óriás bendőjébe töm. A szegény emberek éheznek. Jancsi nekivág a sötét, ijesztő erdőnek, hogy síró kistestvére, és éhező családja számára találjon ennivalót… 

Az InSite Drama a Kerekasztal Színházi Nevelési Központtal együttműködésben hozza létre legújabb színházi nevelési programját. Az óvodásoknak szóló komplex színházi nevelési előadás (TIE) az Óriás ölelése címet viseli. A birminghami Big Brum TIE társulat által sok éven át műsoron tartott programot most Bethlenfalvy Ádám és Nyári Arnold dolgozzák fel újra, Ceri Townsend rendező-tervező vezetésével.

A február 22-i bemutatót követően  a programot óvodai terekben valósítjuk meg. A mesén keresztül a mérték nélküli fogyasztás, és a környezet kizsákmányolásának témáit vizsgáljuk mesei keretben, a gyerekek aktív bevonására épülő programban arra keressük közösen a választ, hogy mit tehet egy ember, milyen cselekvési lehetőségei és felelőssége van az egyénnek amikor rajta túlmutató óriás problémákkal kell szembenézni.