Demokrácia és Drámapedagógia

Az InSite Drama részt vesz a Birmingham City University által vezetett Democracy through Drama Erasmus+ projektben, amely a 11-15 éveseknek humán tárgyakat tanító pedagógusoknak kíván segítséget nyújtani abban, hogy drámapedagógiai eszközökkel teremtsenek teret társadalmi témák, vélemény és értékrend alkotásra alkalmas történetek vizsgálatára az osztályteremben.

A BCU mellett a projektben partnerünk még a birminghami Heartlands Academy, az athéni Ellinogermaniki Agogi iskola, a Római Egyetem kutatóközpontja a MimesisLab és ghenti gyermekjogi szervezet, a KeKi.

IMG_4621_02A projekt keretében elsősorban a pedagógusokat segítő szakanyagokat hozunk létre, ezek kialakításához kérjük a tanárok segítségét, például egy vélemény felmérő kérdőívvel, illetve egy pár alkalommal összehívót pedagógus klubbal, amelyben kipróbálhatjuk és a tanárok visszajelzései alapján továbbfejleszthetjük az anyagokat. 2018 júliusában  a projekt, 2019 nyarán pedig Budapesten találkozhatnak a nemzetközi drámapedagógus szakemberekkel az érdeklődők.

Amennyiben szeretne a projekt magyarországi eseményeiről időben értesülni, itt megadhatja a nevét és emailcímét.

A projekt Facebook oldala itt található, illetve itt olvashat egy kicsit bővebben a tervekről angolul.