Érzékeny témák – sérülékeny csoportok

Az Artemisszió Alapítvány egy 3 alkalmas szakmai érzékenyítő online workshop-sorozatot tervez újságíró hallgatóknak és az újságírás iránt érdeklődő fiataloknak.
A sorozat 3 olyan csoportra fókuszál, melynek tagjai gyakran jelennek meg a médiában, és a közbeszédben is negatív előjellel. A terhelt kontextus miatt azok az újságírók is aknamezőn lépkednek, akik elkötelezett módon szeretnének a társadalmi szempontból kényes témákhoz nyúlni.
Ezekre a helyzetekre szeretnénk a jövő újságíróit felkészíteni a vitaszínház eszközeivel, gyakorló újságírók és az érintett csoportok képviselőinek a részvételével.

A három alkalom során a következő csoportokkal foglalkozunk:

  1. bevándorlók, menekültek (felkért résztvevők: Mussa Kilam, a MigSzol egyik alapítója, az Olive program koordinátora; Török Tímea, drámainstruktor)
  2. romák (felkért résztvevők: Beck Zoltán, 30Y, egyetemi adjunktus, Pécsi Tudományegyetem; Horváth Kristóf, alias Színész Bob, színész, aktivista)
  3. az LMBTQ közösség tagjai (felkért résztvevők: Dudits Luca, Háttér Társaság; Pál Márton, Szívárványcsaládokért Alapítvány; Réti Adrienn, színész)
Játékmester és workshop vezető: Bethlenfalvy Ádám, InSite Drama.
Állandó résztvevők: Balkányi Nóra, újságíró; Szántó Diana, antropológus, Artemisszió Alapítvány
A workshopsorozat időpontjai:
február 10. – február 17. –február 24.
13:30-15:30
A workshopon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció mind a három alkalomra szól.
Regisztrálni az alábbi linken lehet február 8-ig: https://forms.gle/4LwqLPdRjL5Z6cP5A