Felhívás külföldi magyar iskolákban tanító tanárok, pedagógusok, oktatási-nevelési területen dolgozó szakemberek számára

Az InSite Drama a DIVERSE program keretén belül ingyenes online alkalmat szervez, melynek célja dramatikus gyakorlatok beépítése és alkalmazása kimondottan a külföldön élő magyar gyerekek oktatásába.

Miről is szól a DIVERSE: Programunk és módszertani kézikönyvünk három, történetmesélésre épülő módszertant jár körbe,  a mesék/történetek pedagógiai alkalmazása mellett a tantermi dráma, valamint a digitális történetmesélésen belül a Scratch felületének alkalmazását.

A műhelymunka résztvevői számára biztosítjuk a módszertani kézikönyvet, valamint a program elvégzéséről magyar és/vagy angol nyelvű igazolást állítunk ki.

Kiknek szól ez az alkalom: Elsősorban olyan, külföldi magyar iskolákban dolgozó tanároknak, pedagógiai szemlélettel rendelkező foglalkozásvezetőknek, szülőknek ajánljuk, akik szívesen építenének be új elemeket a tanóráikba, foglalkozásaikba. Célunk, hogy olyan módszerekkel gazdagítsuk eszköztárukat, melyek többszörösen is felhasználhatóak a sokszínűség kezelésének javítására, akár iskolai, akár iskolán kívüli pedagógiai helyzetekben.

A program időpontja: 2022. január 6. (csütörtök) 18.30-21.00 (CET)

 

A program vezetője: Bethlenfalvy Ádám, drámapedagógus, rendező, az InSite Drama egyik alapítója, a Károli Gáspár Református Egyetem drámapedagógia szakképzésének szakfelelőse. Több évtizednyi hazai és nemzetközi tréneri gyakorlattal rendelkezik.

A projekt szervezője: A Magyarországon és nemzetközileg is elismert InSite Drama.
A szervezetről többet itt olvashat: https://insite-drama.eu/az-insite-rol/

 

Tanári műhelyünk egyik résztvevőjének ajánlója: “Hála és köszönet. Úgy éreztem magam a tanfolyam alatt, mintha egy kincses szigetre érkeztem volna, ahol különböző méretű, formájú, színű és fényű kincsek csak ránk várnak. Hatalmas élmény volt, köszönöm nektek, hogy részese lehettem. Nagyon sokat adott. A legmeghatározóbb számomra a saját élményű drámaóra volt (Könyv), illetve a konzultációs lehetőségek. De rengeteg online játék ötlettel is gazdagabbak lettünk. “

A program az Erasmus+ DIVERSE projekt keretében valósul meg. A DIVERSE projektről itt olvashat többet: http://diverse-education.eu/hu/home-magyar/

Regisztráció: https://forms.gle/bC8XwwmN9ovrWnD4A

Jelentkezési határidő: 2022. december 22.

Elsősorban olyan tanárok és nevelési szakemberek jelentkezését várjuk, akik többnyelvű, vagy többkultúrájú közösségekben (nem kizárólag a közoktatásban) tanítanak/dolgoznak, és szívesen megismerkednének ezekkel a módszerekkel.

A programmal kapcsolatos esetleges kérdéseivel forduljon Szabó Julcsihoz: julcsi.szabo@gmail.com