SITE B – online szeminárium sorozat angolul

A  SITE B  a szerepbelépésre épülő dráma kulcskomponenseit vizsgáló online szemináriumsorozat.

Az öt darab kétórás alkalom egy-egy központi fogalmat jár körbe, egy elméleti bevezető, és drámaórák gyakorlati pillanatait tárgyalva. A drámaórákban, színházi nevelési előadásokban  alkalmazott fikció fontos gyakorlati és elméleti kérdéseket vet fel; a nemzetközi szakemberekből álló előadócsoport ezeket a kérdéseket járja körbe, a regisztráló résztvevők felé is megnyitva a párbeszédet.

A szemináriumsorozat vezetői: Prof. David Davis, Dr. Kostas Amoiropoulos, Chris Cooper, Cao Xi, Dr. Bethlenfalvy Ádám

Várjuk azokat az angolul tudó szakembereket, akik fiatalokkal dolgoznak a színház vagy a dráma eszközeivel, formális vagy informális nevelési helyzetekben. A regisztrált résztvevőknek az esemény linkjét, és esetenként rövid ajánlott olvasmányt, az esemény időpontját megelőzően kiküldjük.

Az esemény időpontjai:

Az esemény minden alkalommal 13:00 EST/New York; 18:00 GMT/London; 19:00 CET/Budapest; 20:00 EET/ Athén, 23:30 IST/New Delhi idő szerint kezdődik.

  • 2023. február 22., szerda: Prof David Davis – Dr Bethlenfalvy Ádám: Színterek – ‘valóság’ és dráma
  • 2023. március 22., szerda: Cao Xi – Dr Kostas Amoiropoulos: Kontextualizálás, a szerep védelme
  • 2023. április 19., szerda: Dr Kostas Amoiropoulos – Prof David Davis: Létezés és szerep, metaxis
  • 2023. május 17., szerda:  Dr Bethlenfalvy Ádám – Chris Cooper: Tárgyak használata, kathexis
  • 2023. július 19., szerda: Chris Cooper – Cao Xi: Végletek, a tragikum és a művészeti forma

Regisztrációhttps://forms.gle/AWkbJJZjaVVLn1Pt9

 

A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően valósul meg.