Elkezdődött az Acaδimia projekt!

Izgalmas időszak kezdődik az InSite Drama életében, több új, nemzetközi projektnek is magyarországi partnerszervezete vagyunk, melyekről igyekszünk a következő hónapokban részletesebben is beszámolni.

Október 16-21-ig volt az első találkozója az Acaδimia projektnek, melynek projektvezetője a korábban a DIVERSE projektünket is koordináló görög Action Synergy. A projekt további partnerei között több európai egyetem is megtalálható (Girona, Firenze, Leuven, Reykjavík), valamint különböző oktatási módszereket fejlesztő szervezetek, például a Montessori módszert alkalmazó Waterpark Montessori International Írországból, a gamifikációval foglalkozó GeoSchool – GeoCamp Izlandról, vagy olyan, drámával foglalkozó szervezetek, mint a görög Kentro Spoudon, az InSite Drama. A tizenegy projektpartner együttműködésében megvalósuló Európai Tanári Akadémia projekt három évig tart, mialatt tanári tréningek jönnek létre, podcastek készülnek, workshopokat, nyilvános vitákat, valamint online és offline konferenciákat tartunk a témában.

Az Acaδimia athéni projektkezdő találkozójának első napja a nemzetközi csapat megismeréséről, az adminisztratív feladatok megvitatásáról, a gazdasági kérdések tisztázásról szólt. Kedden a Montessori módszerrel kerültünk közelebbi kapcsolatba, partnereink, a Gironai Egyetem és a Waterpark Montessori International vezetésével.

A szerdai napot drámapedagógiai ismeretek átadásával kezdtük, Bethlenfalvy Ádám és Hajós Zsuzsa tartott tréninget a résztvevőknek, majd a STEAM tanítási módszer részleteiben merültünk el egy görög színház színpadán.

Csütörtökön a Firenzei és az Izlandi Egyetem gamifikáción alapuló munkamódszereket prezentáltak, melyek szintén oktatási célokra szolgálhatnak. A péntek a digitális történetmesélésre és a TalentMaker projektre fókuszát. Szombaton pedig az EAR projektről és a Strenghts Based Learning keretrendszerről szólt. A projekt célja minden módszerrel az, hogy az oktatás kreatív és aktív résztvevőivé tegye a diákokat.

Pénteken az Európai Parlament athéni kirendeltségén vettünk részt egy konferencián, ahol a projektpartnerek különböző oktatási módszereiket prezentálták görög pedagógusoknak. Sűrű hét volt, és egy izgalmas időszak áll előttünk, ahol az InSite Drama szakmai mentorszervezetként mélyebben megismertetheti a drámapedagógiában rejlő lehetőségeket a projektpartnerekkel.

 

Partnereink:

Action Synergy (Görögország)
Universitá degli studi Firenze (Olaszország)
Universitat de Girona (Spanyolország)
GeoSchool – GeoCamp Iceland (Izland)
Waterpark Montessori International (Írország)
Trakia University (Bulgária)
Center for creative training (Bulgária)
Center of higher education in theatre studies (Görögország)
Háskóli Íslands (Izland)
Hogeschool UCLL (Belgium)