Projektbemutató és műhelymunka

Drámapedagógia és demokrácia

Projektbemutató és műhelymunka 11-15 éves diákokat tanító pedagógusok számára

Időpont2018. április 26. 16:00 – 19:00

Helyszín: Örkény Színház, próbaterem (1075 Budapest, Madách Imre tér 6.)

Szervezők: az InSite Drama és az Örkény IRAM

Milyen módon segítheti a drámapedagógia a demokrácia oktatását és a demokratikus osztályterem kialakítását?Milyen dramatikus eszközöket alkalmazhatnak a humán tárgyak tanárai a 11-15 éves korosztály tanításában?Milyen lehetőség van a magyar iskolarendszerben a társadalmi problémák vizsgálatára? Hogyan értelmezhető a demokrácia tanár-diák viszonyban?

IMG_5838A műhelymunka során bemutatjuk a Democracy through Drama nemzetközi projektet és egy tanárokkal készített felmérés eredményét, valamint drámaóra-részletek kapcsán gondolkodunk a fenti kérdésekről.

A program ingyenes, azonban a korlátozott férőhely miatt regisztrációhoz kötött, itt lehet regisztrálni.

A projektről bővebben:

Az InSite Drama részt vesz a Birmingham City University által vezetett Democracy through Drama Erasmus+ projektben, amely a 11-15 éveseknek humán tárgyakat tanító pedagógusoknak kíván segítséget nyújtani abban, hogy drámapedagógiai eszközökkel teremtsenek teret társadalmi témák, vélemények és értékrendek vizsgálatára az osztályteremben.

A projekt keretében elsősorban a pedagógusokat segítő szakanyagokat hozunk létre. Ezek kialakításához kérjük a tanárok segítségét, például véleményfelmérő kérdőívvel, illetve a páralkalmas pedagógus műhellyel, ahol kipróbáljuk, és a visszajelzések alapján továbbfejlesztjük az anyagokat. 2018 júliusában Görögországban, 2019 nyarán pedig Budapesten egy nyári egyetem keretében találkozhatnak a nemzetközi drámapedagógus szakemberekkel az érdeklődők.eu_flag_co_funded_pos_-255Brgb-255D_left