CREAction4EU

egy Erasmus+ projekt a kreatív vállalkozói készségek fejlesztésére

2023 februárjában véget ér a 2021-ben indult CREAction4EU elnevezésű Erasmus+ KA2 projekt. A zárókonferenciának az Európai Parlament bukaresti irodája adott otthont.
A kétéves projekt során a négy európai partnerországból (Franciaországból, Magyarországról, Olaszországból és Romániából), valamint más európai országokból érkező fiatalok az aktív állampolgári szerepvállalásról, a kreatív iparágakban megjelenő vállalkozói tevékenységek lehetőségeiről és a digitális eszközök hatékony használatáról szereztek ismereteket.

 

A konzorcium által fejlesztett tartalmak bemutatása

A projekt során számos forrást fejlesztettünk ki a kreatív vállalkozók támogatására, hogy olyan, innovatív projekteket indítsanak el, amelyek hozzájárulnak közösségeik reziliens magatartásához a válság idején. Ezek az eszközök mind elérhetők a projekt honlapján.

Látogasd meg honlapunkat!

 

Jógyakorlatok a fiatalok vállalkozói készségeinek fejlesztésére

Az első eszköz egy útmutató ifjúsági munkásoknak és fiataloknak kreatív eszközökkel és tevékenységekkel, amelyek a fiatal polgárok részvételét ösztönzik a helyi közösségekben. Az InSite Drama, a magyar partner által összeállított kézikönyv a négy szervezethez kapcsolódó kutatók által kifejlesztett eszközöket és a partnerországok különböző helyi tapasztalatainak eredményeit tartalmazza.

Töltsd le a kisokost!

 

CREAction4EU Nagykövetek Digitális Képzése

A második módszertan a „Nagykövetek Módszertana”, hogy fiatal, kreatív vállalkozókat képezzenek projektjeik digitális eszközeinek használatára. Ez az eszköz, amelyet a román partner, a GEYC New Media Ambassadors módszertana inspirált, abban támogatja a fiatalokat, hogy új technológiákat alkalmazzanak vállalkozói kreativitásuk fokozása érdekében.

 

Az e-learning platform

A harmadik eszköz egy tanulási módszertanokat tartalmazó platform (játékos megközelítésben), amely lehetővé teszi a kreatív vállalkozók számára, hogy szituációkat szimuláljanak, hogy ösztönözzék gondolkodásukat és fejlesszék készségeiket az akadályok kezelésében a válság idején. A JO Education olasz partner – által létrehozott, különböző forgatókönyveket ifjúsági munkával foglalkozó szakértők, és különböző szervezetek kreatív vállalkozói dolgozták ki, hogy támogassák azokat a fiatal vállalkozókat, akik használni fogják őket.

Itt éred el a platformot!

 

Kisokos feltörekvő vállalkozóknak

Végül elkészült egy utolsó eszköz: egy kisokos a kreatív vállalkozás létrehozásáról a tervezési gondolkodásmódon keresztül. Az útmutató
esettanulmányokkal és konkrét példákkal készült, amelyek a RESOPA, a francia partner, a projekt koordinátora által vezetett akciókutatás
megközelítésen alapulnak. A többi partner segítségével a konzorcium olyan útmutatót dolgozott ki, amely a kreatív vállalkozások megközelítésére fókuszál a tervezési gondolkodáson keresztül. Az útmutató célja, hogy támogassa potenciális felhasználóit olyan projektek kidolgozásában, amelyek pozitív és fenntartható hatással lesznek területükre.

Itt éred el a kisokost!

 

Jön! Jön! Jön!

A projekt végén a konzorcium bejelentette egy design thinking-en alapuló akadémia létrehozását a kulturális és művészeti iparágakban a vállalkozói tevékenység iránt érdeklődő európai fiatalok számára. Ez a következő projekt további támogatási lehetőségeket kínál a fiatal, európai ifjúsági munkásoknak és a kreatív vállalkozások létrehozása iránt érdeklődőknek ahhoz, hogy egy, a válságokra rugalmasan reagáló európai közösség épüljön. Az akadémiáról és annak első fejlesztéséről, amelyre 2023-ban kerül sor, hamarosan további információt adunk a projekt hírlevelében.

 

A konzorcium